««««بسم الله الرحمن الرحیم:
انا انزلنه فی لیلة القدر
و ما ادریک ما لیلة القدر
لیلة القدر خیر من الف شهر
تنزل الملائکة والروح فیها باذن ربهم من کل امر
سلام هی حتی مطلع الفجر»»»»
قدر به معنای اندازه گیری٬تنگ گرفتن٬قدرت و معانی دیگری آمده
شبی است که قرآن در آن نازل شده(انا انزلنه فی لیلة مبارکة)
شبی است که ملائکه و روح (بزرگترین فرشته الهی)بر زمین فرود می آیند و تمامی مقدرات یکسال جهانیان را ثبت و امضا میکنند
شبی است که مشخص نشده که آیا ۱۹یا ۲۱ یا ۲۳ است اما طبق روایات:شب۲۳فضیلتش بیشتر است
شب قدر شب نزول رحمت است
شبی است که باید اعمال آن را بجا بیاوریم تا سرنوشت خوبی را برای خودمان رقم بزنیم
شبی است که از هزار ماه بهتر است(خیر من الف شهر)یعنی یک شب برابر است با ۸۲سال و چند روز
فضیلت این شبها خارج از بحث و نوشتن است و همین کفایت میکند.و مطالب مختصری را ذکر خواهم کرد:
شب قدر، شبی است که در تمام سال هیچ شبی به فضیلت آن نمی رسد و عمل در آن بهتراز عمل در هزار ماه است. در این شب برنامه های یک سال هر کس مقدر می گردد. در شب قدر ملائکه و روح که اعظم ملائکه است به اذن پروردگار، خدمت امام زمان علیه السلام مشرف می شوند و مقدرات هر کس را به امام عرضه می دارند.
«قدر» معانی متعددی همچون قدرت، تقدیر و اندازه گیرى، تنگ گرفتن، مساوی بودن یک چیز با چیز دیگر بدون کم و زیاد دارد اما در اینکه چه شبی از شبهای ماه رمضان، شب قدر است اختلاف دیدگاه وجود دارد. آنچه موافق با سنت پیامبر گرامی اسلام(ص) و روایات امامان معصوم(ع) است، اینکه شب قدر در دهه آخر ماه رمضان قرار دارد و طبق نقل، یکی از شبهای نوزدهم، بیست و یکم، و بیست و سوم است و در بین این سه شب نیز شب بیست و سوم احتمالش بیشتر است.
چنانکه امام صادق(ع) فرمود: شب نوزدهم شب تقدیر است و شب بیست و یکم شب بستن و تعین و اِحکام است و شب بیست و سوم شب حتمی شدن و امضای آن است.
در مورد فضایل شب قدر باید گفت که شب نازل شدن دفعی و یک جای قرآن در بیت المعمور است که به طور تدریجی طی 23 سال بر قلب نازنین پیامبر گرامی اسلام(ص)نازل شده است.
همچنین عبادت و کارهای نیک، در شب قدر، بهتر است از عبادت و کاهای نیک در هزار ماه که دارای شب قدر نباشد. از فضائل دیگر شب قدر آنکه این شب، شب نزول و پایین آمدن فرشتگان خداوند خصوصاً بزرگترین فرشته خداوند، به زمین است و این شب ، شب تقدیر و سرنوشت یک سال انسان است.
خداى تعالى در آن شب حوادث یک سال یعنى از آن شب تا شب قدر سال آینده را تقدیر می کند، زندگى، مرگ، رزق، سعادت، شقاوت و چیزهایى دیگر از این قبیل را مقدر می سازد که فرشتگان به امر پروردگار، آن را انجام می دهند. در این شب، درهای جهنم بسته میشود و درهای بهشت، گشوده میشود و شیطان در این شب بیرون نمیآید تا صبح آن طلوع کند و درهای آسمان و رحمت الاهی بر روی بندگانش گشوده میشود و شب قبولی اعمال است.
ناقل:هومان انصاری
- ۹۷/۰۳/۱۴